subler

Cum masori cu un subler?

Daca lucrezi intr-un domeniu in care conteaza fiecare dimensiune a pieselor, atunci cu siguranta ai nevoie de un subler. Acesta este unul dintre cele mai folosite instrumente de masurare, este popular in randul inginerilor si este folosit zilnic in industria mecanica. Cu toate ca o sa invatam impreuna in acest articol cum putem masura cu un subler, recomandat este ca acest dispozitiv sa fie folosit doar de persoane autorizate. Masuratorile sunt extrem de importante in procesul de productie, iar daca acestea nu sunt exacte, produsul final nu va respecta anumite criterii, deci va fi nefolositor.

Inainte de a invata cum sa folosesti un subler trebuie sa-i cunosti toate elementele componente. Gasesti aceste detalii atat pe pagina produsului pe care urmeaza sa-l comanzi, cat si in studiile de specialitate despre acest instrument. In functie de obiectivele tale trebuie sa alegi un subler cat mai calitativ. Este neplacut sa schimbi foarte des acest instrument, deci cumpara inca de prima data unul de top.

Cel mai bun subler este cel care serveste nevoilor tale. Nevoile sunt diferite pentru fiecare domeniu in parte. Cereti sfaturi despre modele si magazine doar din partea specialistilor din acelasi domeniu. Folositi sublerul corespunzator si invatati cum sa-l fixati cat mai bine intr-un timp cat mai scurt. Pentru a economisi din timp le puteti alege pe cele digitale. Acestea iti vor arata dimensiunea piesei pe ecran, deci va trebui sa fii atent doar la fixarea lui pe piesa.

Invata cum sa masori cu sublerul!

Masuratorile exterioare sunt cel mai des intalnite. O sa folosim in exemplele de mai jos acest tip de masuratoare. Este recomandat sa folositi cat mai mult un astfel de instrument pana ajungeti sa-l stapaniti indeaproape. Daca simtiti ca faceti un pas gresit, precizati acest lucru superiorilor si nu trimiteti mai departe masuratori gresite.

  • Prinde intre ciocul mare al sublerului piesa pe care doriti sa o masurati. Se foloseste ciocul mic in cazul masuratorilor dimensiunilor interioare ale unei piese.
  • Dupa ce ati fixat bine piesa in ciocul sublerului trebuie sa strangeti surubul de blocare. Piesa trebuie sa fie fixa intre cele doua falci.
  • Se citeste valoarea pe rigla sublerului sau direct pe ecranul digital, in functie de modelul folosit. Fiti foarte atenti la unitatile de masura. Pe subler puteti gasi cm, mm, dar si inch.
  • Adunati masuratorile citite pe linia principala si pe vernier. Aceasta este dimensiunea finala.

Cat costa un subler de calitate?

Suntem curiosi de pretul unui produs inainte de a-l cumpara. Totodata, este o greseala sa alegem produsele pe care le folosim in viata profesionala doar in functie de acest criteriu. Este adevarat, putem economisi bani daca alegem un subler mai slab, dar munca noastra nu va fi la fel de eficienta.

Daca vrei sa fii mai productiv la locul de munca si sa economisesti timp, sublerul digital este cel mai recomandat. In plus, cu acesta sunteti siguri ca fiecare masuratoare este exacta. Companiile mari care folosesc astfel de instrumente aleg sa cumpere sublere de sute de euro pentru e evita problemele cauzate de o masuratoare gresita.

Pot fi gasite in magazinele online sublere incepand de la pretul de 20 de euro. Suma poate creste pana la 700-800 de euro, in functie de modelul dorit.