Ce se intampla cu tatuajul meu daca slabesc sau ma ingras?

Ce se intampla cu tatuajul meu daca slabesc sau ma ingras?

Sigur te-ai gandit macar o data daca schimbarile in greutate iti vor afecta tatuajele. Ei bine, acest lucru va avea loc in anumite conditii, deoarece corpul nostru va suferi pe parcursul anilor niste schimbari. Putem pierde din greutate sau chiar creste in greutate, tatuajele tot vor fi afectate.

Toata lumea stie ca tatuajele sunt pe piele. Pielea este un organ elastic, iar odata cu schimbarile la nivelul acesteia, vor aparea si schimbari mai mult sau mai putin semnificative la nivelul tatuajelor.

Exista, insa, cateva metode prin care putem intretine tatuajele la fel de proaspete si luminoase ca in prima zi dupa tatuare. Pentru acest efect, trebuie sa folosim anumite produse si sa ne protejam pielea de factorii care pot conduce la imbatranire sau alte semne inestetice.

Tatuaje: Pierderea si luarea in greutate

Trebuie sa iei in calcul daca pierderea in greutate este treptata sau rapida. Este de la sine inteles ca, depinzand de fiecare categorie in parte, cantitatea de grasime pierduta poate fi mai mica sau mai mare intr-un interval de timp.

Scaderea in greutate gradual cu pierderi mari de grasime, nu va afecta tatuajul semnificativ, insa daca individul slabeste gradual si pierde o cantitate mare de grasime intr-un interval de timp, pozitionarea tatuajului s-ar putea schimba.

Scaderea in greutate rapida, insa moderata, nu va schimba drastic tatuajul si nici pozitionarea sa, insa pot aparea vergeturi ce pot afecta calitatea tatuajului. Pierderea rapida si brusca va schimba in totalitate pielea si implicit tatuajele prezente pe aceasta.

Pozitionarea sa joaca un rol la fel de important, astfel, pielea de pe stomac, de pe solduri, de pe coapse si de pe partea superioara a bratelor tinde sa se schimbe mult mai drastic decat alte parti ale corpului.

Acelasi lucru se poate intampla si la procesul de ingrasare. Vergeturile pot aparea, astfel tatuajul va fi afectat din punct de vedere al calitatii sale. Daca ne ingrasam brusc, tatuajul se va intinde, astfel si pozitionarea sa va avea de suferit.

Produse cosmetice ce previn lasarea pielii tatuate

Una dintre cele mai sigure modalitati de a mentine pielea moale, hidratat si sanatoasa este folosirea unor produse cosmetice de tip unguente, ce te pot ajuta in lupta cu kilogramele in plus sau in minus.

Lotiunile de corp ar trebui sa fie aplicate de minim doua ori pe zi. Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, iar asta inseamna ca va avea nevoie de o ingrijire mai atenta si suplimentara, fapt ce-l neglijam de multe ori.

In orice proces te-ai afla, pielea uscata si deteriorata va prezenta mult mai repede si mult mai vizibil semne de imbatranire, ce au efecte negative si asupra tatuajelor. De aceea este recomandat sa folosim produse care ajuta pielea sa se hidrateze, dar si sa acoperim cu un strat subtire de crema de protectie atunci cand ne expunem la soare.

Vergeturile de pe tatuaj

Din nefericire, nu s-a inventat nici o modalitate de a scapa de vergeturile ce au aparut pe tatuaj. Insa, ele pot fi diminuate tot cu ajutorul unor produse cosmetice. O piele sanatoasa si tratata corespunzator nu va da niciodata semne de imbatranire.

Exista creme speciale anti-vergeturi cu care te poti da pe zona afectat. Insa, trebuie sa fii foarte atent si foarte perseverent daca iti doresti cu adevarat rezultate vizibile, deoarece aceste creme pot cu adevarat sa umple vergeturile. Inainte de a folosi anumite produse care-ti pot afecta desenul de pe piele, este recomandat sa te adresezi unui medic sau chiar artistului pe care l-ai ales pentru tatuare.

Mai exista o varianta, putin mai costisitoare, insa mai rapida de umplere a vergeturilor. In cabinetele de infrumusetare corporala, sunt aparate speciale si lasare ce pot realiza o mica schimbare in profunzimea pielii si diminua severitatea liniilor vergeturilor, insa este mai scump, dar rezultatele se pot vedea imediat.

Daca esti insa prieten cu natura si iti doresti un tratament pe baza naturista, vei putea gasi creme in farmaciile de acest fel, din plante, ce au rolul de a harni pielea. Exista si varianta bugetului limitat cu produse din propria casa. De exemplu zatul de cafea este uimitor pentru piele si mai ales pentru circulatia sangelui.

In concluzie, in oricare dintre situatii, schimbarile de greutate asupra corpului nostru vor afecta implicit tatuajele. De aceea este bine sa avem grija de noi si de pielea noastra ce a devenit o capodopera de arta.