Amenzi de peste 20.500 lei date de poliţiştii rutieri

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat, luni, 79 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 20.500 lei şi au reţinut trei permise de conducere pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public, respectiv pentru că au trecut pe roşu.

Din totalul sancţiunilor, poliţiştii au dat 60 de amenzi pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, 14 pentru ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, aflat în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, două pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public, una pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului şi alte abateri de la regimul rutier.

Poliţiştii rutieri au acţionat, luni dimineaţă, pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Brigada Rutieră reaminteşte că, începând cu data de 12 octombrie, a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video de către şofer în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare.

Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă (870 – 1.160 lei) şi 4 puncte penalizare. Sunt exceptaţi de la această regulă conducătorii auto care folosesc dispozitivele de tip "mâini libere" sau dacă utilizează telefonul mobil în momentul în care se află opriţi la semafor. AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres