Constanţa: Şoferul fugar prins de poliţişti cu focuri de armă, arestat preventiv pentru 30 de zile

Şoferul în vârstă de 27 de ani care nu a oprit vineri la semnalele agenţilor rutieri, în municipiul Constanţa şi a fost prins după ce poliţiştii l-au urmărit în trafic şi au folosit armamentul din dotare, fugarul avariind în timpul urmăririi cinci autoturisme, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Tânărul se afla la volan deşi nu avea permis şi conducea o maşină cu numere de înmatriculare expirate, fiind eliberat în ianuarie 2019 din penitenciar, pe baza recursului compensatoriu, după ce a executat o condamnare de cinci ani. El a fost în spatele gratiilor pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, conducere fără permis şi constituire de grup infracţional organizat.

"În data de 15 martie, în jurul orei 9,30, patrula din cadrul Secţiei 2 Poliţie a observat, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la intersecţie cu strada Portiţei, un autoturism care a refuzat să oprească la semnalele regulamentare de oprire şi a încercat să fugă. În timp ce conducea cu viteză, pe strada Răsuri, a lovit 5 autoturisme, dintre care 2 aflate în mers şi 3 staţionate. Ajungând pe strada Izvor, conducătorul autoturismului a oprit şi a abandonat maşina, încercând să fugă. Poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia, care, ajungând în dreptul unui imobil, a încercat să intre în curtea casei, moment în care, pentru că nu a răspuns la somaţiile legale efectuate, unul dintre poliţişti a executat un foc de armă în plan vertical, nefiind înregistrate victime", a informat IPJ Constanţa.

Conform sursei menţionate, bărbatul în cauză a fost imobilizat, iar în urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi, de asemenea, numerele de înmatriculare ale autoturismului la volanul căruia se afla sunt expirate din noiembrie 2018.

Pe numele individului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, fiind anchetat în stare de reţinere. Vineri seară, magistraţii Judecătoriei Constanţa au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă; editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres