IGPR: 92 de dosare penale în urma controalelor din ultima săptămână la operatorii din transporturi

Poliţiştii au întocmit, în urma acţiunilor din ultima săptămână derulate pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, un număr de 92 de dosare penale şi au ridicat sute de litri de produs petrolier, informează un comunicat de presă transmis sâmbătă de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"În perioada 25 ianuarie – 1 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., poliţiştii de la transporturi au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare. Astfel, poliţiştii au efectuat controale în 427 de staţii de cale ferată şi au patrulat în 482 de trenuri de călători. De asemenea, au acţionat pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, migraţiei ilegale şi contrabandei", menţionează sursa citată.

Pe parcursul acţiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire naţională sau internaţională, 5 minori lipsiţi de supraveghere şi 8 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, în această perioadă au fost întocmite 92 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru documentarea activităţi infracţionale, mai precizează comunicatul IGPR. AGERPRES / (AS – editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres