Satu Mare: Peste 400.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, ascunse într-un automarfar cu brichete din lemn

Peste 400.000 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de 1,8 milioane lei au fost descoperite ascunse într-un TIR condus de un maghiar care voia să intre din Ucraina în România prin vama Halmeu, informează, duminică, un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, sâmbătă seară s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean maghiar care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în Ungaria, format din cap tractor şi o semiremorcă.

"Din primele verificări, cetăţeanul maghiar, în vârstă de 40 de ani, transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, brichete din lemn, din Ucraina în Ungaria. Ca urmare a exploatării datelor şi informaţiilor deţinute la nivelul ITPF Sighetul Marmaţiei, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană. Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, sute de baxuri cu ţigări ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele din lemn. În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că în automarfar era ascunsă, în coletele cu brichete din lemn, cantitatea totală de 414.500 de pachete cu ţigări, diferite mărci, în valoare de 1.865.250 lei", precizează sursa citată.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră până finalizarea cercetărilor.

Cetăţeanul maghiar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi folosire de acte nereale. AGERPRES/(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres