Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început, marţi, la Palatul Cotroceni.
La şedinţă participă premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi secretarul CSAT Mihai Şomordolea. Directorul SIE, Gabriel Vlase, nu participă la şedinţă, el fiind înlocuit.
Pe ordinea de zi a şedinţei conduse de preşedintele Klaus Iohannis se află subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 – 2028, programul CSAT de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.
"În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale", preciza Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută într-un comunicat.
Tot săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina. "Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă", spunea el.
Ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a avut loc pe 4 septembrie. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)
Citiţi şi:
Reuniunile CSAT din perioada 2015-2018 (cronologie)
Sursa: Agerpres