Ambasadorul Cord Meier-Klodt a recitat din Eminescu, în germană şi română, de Ziua Culturii Naţionale

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a recitat în limbile germană şi română, de Ziua Culturii Naţionale, poezia "Revedere" a lui Mihai Eminescu şi a inaugurat, în curtea reprezentanţei diplomatice, o lucrare de artă murală înfăţişând stilizat drumul Dunării – de la izvoare, din Munţii Pădurea Neagră, şi până în Delta Dunării.

Într-un clip video postat, marţi, pe Facebook, diplomatul afirmă că Ziua Culturii Naţionale este un moment potrivit pentru a sărbători şi relaţiile româno-germane în domeniul cultural.

"Vă invit să inaugurăm împreună, în curtea ambasadei noastre, o lucrare contemporană de artă murală care simbolizează relaţiile profunde dintre ţările noastre. Lucrarea a fost creată de două tinere arhitecte din Bucureşti. Acolo avem Pădurea Neagră în sudul Germaniei, iar aici pelicanii, în Delta Dunării. Între cele două puncte, ca o punte de legătură între ţările noastre de-a lungul timpului – Dunărea", spune Cord Meier-Klodt în clipul amintit, prezentând creaţia artistică.

15 ianuarie, ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naţionale. AGERPRES/(A – autor: Cătălin Alexandru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie