Ana Birchall: Guvernul sprijină realizarea unei conexiuni ireversibile a Republicii Moldova la spaţiul european şi valorile UE

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, la inaugurarea şantierului de construcţii pentru interconectorul Ungheni – Chişinău, la invitaţia premierului moldovean, Pavel Filip, oficialul român subliniind, la eveniment, că Guvernul Dăncilă sprijină realizarea ''unei conexiuni ireversibile'' a Republicii Moldova la spaţiul european şi valorile UE.

Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Dăncilă, care a salutat importanţa proiectului inaugurat. "Demararea lucrărilor la gazoductul Ungheni – Chişinău are o importanţă deosebită pentru securitatea energetică a Republicii Moldova fiindcă va asigura diversificarea surselor şi a rutelor de aprovizionare cu gaze naturale. Interconectarea în domeniul gazelor naturale este o prioritate majoră a cooperării noastre bilaterale şi reprezintă o investiţie strategică", a arătat vicepremierul român, potrivit unui comunicat al Executivului, transmis AGERPRES.

Cu ocazia vizitei la Chişinău, Ana Birchall a avut întrevederi cu Pavel Filip şi cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi. În cadrul discuţiilor, ea a transmis un mesaj "ferm" de susţinere a continuării obiectivelor europene, reconfirmând sprijinul României pentru parcursul european al Chişinăului, în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi în consens cu aspiraţiile cetăţenilor săi, se arată în comunicat.

Totodată, Birchall a evidenţiat că România a susţinut şi va susţine parcursul european al Republicii Moldova, obiectiv pe care ţara noastră îl promovează inclusiv pe durata exercitării Preşedinţiei Consiliului UE. "România sprijină eforturile de consolidare a parcursului european al Republicii Moldova, pe care îl dorim ireversibil, inclusiv prin stimularea unei vizibilităţi sporite a tematicii Vecinătăţii Estice pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a declarat vicepremierul român. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie