Andreea şi Vlad Cosma s-au prezentat la Parchetul General

Deputatul Andreea Cosma şi fratele acesteia, Vlad Cosma, s-au prezentat marţi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La intrarea în Parchetul General, fostul deputat Vlad Cosma a declarat că a fost citat la noua Secţie de investigare a infracţiunilor din Justiţie, precizând că nu cunoaşte exact în ce dosar.

Întrebat de jurnalişti despre aducerea în ţară a fostului şef al FNI, Nicolae Popa, Vlad Cosma a răspuns: "Aş putea să vă spun că ştiu tot – cine a plătit, de ce a plătit, în ce dată a plătit, cât a plătit şi pentru ce a plătit. Plata a fost făcută cu câteva zile înainte de aducerea în ţară. Deci, autorităţile de aici, care vor trebui să dea socoteală, ştiau deja ce decizie vor lua judecătorii din Indonezia. Plata s-a făcut la rugămintea lui Sebastian Ghiţă şi, personal, mi-a confirmat la vremea respectivă că era o solicitare venită direct din partea doamnei Kovesi".

La Parchetul General s-a prezentat şi deputatul Andreea Cosma, care le-a spus jurnaliştilor că este martor în dosarul constituit în urma denunţului depus de Sebastian Ghiţă împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Am făcut personal un denunţ pe numele Laurei Codruţa Kovesi despre care nu am vorbit până acum, pentru că se fac cercetări şi nu pot să dezvălui obiectul care priveşte acest denunţ şi, într-adevăr, sunt şi martor în denunţul depus de Sebastian Ghiţă. Denunţul este depus înainte de a primi verdictul de la Înalta Curte, în procesul în care m-am judecat cu DNA, în dosarul făcut de unul dintre procurorii de la secţia de elită Ploieşti", a afirmat Andreea Cosma. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie