Arad: Maşinile de epocă, un nou trend pe piaţa organizării de nunţi, se închiriază cu câteva sute de euro

Maşinile de epocă au fost atracţia principală a unui târg al organizatorilor de nunţi care a avut loc în Arad, cei ce închiriază astfel de automobile pentru evenimente afirmând că există un trend, iar mirii încep să renunţe la limuzinele obişnuite.

Câteva maşini de epocă au fost expuse, duminică, la târgul "Petreceri de vis", care a avut loc la Expo Arad, vizitat în special de viitori miri din regiunea de vest, care au avut posibilitatea să intre în contact direct cu organizatori de nunţi, primind şi oferte speciale pe perioada evenimentului.

Standurile firmelor care închiriază automobile de epocă pentru evenimente au fost în centrul atenţiei, iar mai multe cupluri şi-au rezervat o astfel de maşină pentru cea mai importantă zi din viaţă.

"Noi ne-am gândit iniţial să închiriem o limuzină, dar am văzut la târg nişte maşini foarte vechi şi elegante, aşa că ne-am schimbat imediat părerea. Cred că vom fi mai originali într-o astfel de maşină", a spus Fabiana, viitoare mireasă.

Unul dintre cei care închiriază automobile de epocă, Cristian Miron, spune că afacerea s-a dezvoltat în ultimii doi ani, când a constatat că limuzinele au o căutare tot mai mică.

"Eleganţa nu trebuie să existe doar în restaurantul în care are loc petrecerea, ci şi pe drumul spre ceremonia de cununie sau spre biserică. Sunt tot mai mulţi tineri care închiriază maşini de epocă, dar am avut şi cupluri mai excentrice de vârstă înaintată", a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Miron.

Acesta deţine un automobil Opel Super 6 din 1938, pe care l-a cumpărat cu 20.000 de euro şi în care a mai investit câteva mii de euro.

"E greu de întreţinut o astfel de maşină pentru că nu se găsesc piese. Mai am o Dacia 1300 din anul 1972, dar la ea pot procura mult mai uşor piese de schimb", a spus întreprinzătorul.

Pentru Opel, bărbatul cere 300 de euro pe perioada evenimentului, iar pentru Dacia 1300, 150 de euro.

Alţi expozanţi care au adus maşini de epocă pentru a le închiria viitorilor miri spun acelaşi lucru, că afacerea este în dezvoltare, iar preţurile de închiriere depind de model şi de anul de fabricaţie.

Peste o sută de firme din ţară şi din Ungaria şi-au prezentat ofertele la cea de-a XV-a ediţie a târgului "Petreceri de vis", târg organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

Cel puţin 300 de modele de rochii de mireasă au fost expuse de către furnizori, preţurile acestora pornind de la 1.000 de lei şi ajungând la 4.000 de euro.
 

Sursa foto: (c) Marian Buga/AGERPRES

 

"Oferta noastră include un gram de aur cadou la o rochie de mireasă cumpărată, preţul fiind de aproximativ 3.000 de lei", a spus reprezentanta unui furnizor.

 

Sursa foto: (c) Marian Buga/AGERPRES

În cadrul evenimentului, viitorii miri au putut să-şi pregătească nunta în cele mai mici detalii, având la dispoziţie de la costume şi rochii de mireasă la servicii foto-video, aranjamente florale sau decoraţiuni. AGERPRES/(A, AS – autor: Marian Buga, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie