Arad: Un turist a căzut de pe un zid al Cetăţii Şoimoş, după ce s-a urcat pentru a realiza o fotografie

Un turist a fost rănit şi transportat la spital, vineri seară, după ce a căzut de pe un zid al Cetăţii Şoimoş, pe care se urcase pentru a face o fotografie, turistul fiind preluat de un echipaj de salvatori de la înălţime al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Incidentul a fost anunţat la 112 de martori, care au declarat că bărbatul se urcase pe unul dintre cele mai înalte ziduri rămase din Cetatea Şoimoş, pentru a face o fotografie, dar s-a dezechilibrat şi a căzut pe ruine. El nu a mai putut coborî la baza cetăţii, astfel că pentru recuperarea sa a fost trimis un echipaj de salvatori de la înălţime al ISU.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a declarat că bărbatul a fost recuperat şi are o fractură deschisă la un picior, fiind transportat de o unitate SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Ruinele Cetăţii Şoimoş se află pe un deal din Lipova, fiind vizitate de zeci de turişti în fiecare zi, în special în weekend. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie