Asistenţii sociali cu rezultate deosebite, premiaţi în cadrul unei gale

Asistenţii sociali care s-au remarcat în anul 2018 prin rezultate deosebite, dar şi personalităţile care au susţinut această profesie şi s-au implicat activ în plan social sunt premiaţi în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, care va avea loc, marţi, la Ateneul Român.

Potrivit unui comunicat de presă al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, la eveniment vor participa finaliştii celor 18 categorii, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale.

Pentru cele 18 categorii au fost nominalizate peste 470 de persoane şi instituţii din întreaga ţară. Cele 300.000 de voturi online de pe pagina http://gala.cnasr.ro au desemnat finaliştii, care au intrat în etapa de jurizare.

Spectacolul serii va fi oferit de Horia Brenciu şi HB Orchestra.

Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi, jurnalişti sărbătoresc realizările profesiei de asistent social pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniu şi nevoia acţiunilor ulterioare.

Vor fi acordate premii pentru: asistentul social al anului, dar şi cei care se ocupă de protecţia copilului, persoane cu dizabilităţi, sănătate / servicii medicale, de reintegrarea socială a persoanei private de libertate, de persoane fără adăpost, de persoane vârstnice şi îngrijirii la domiciliu, din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi, al incluziunii sociale / economiei sociale, al asistenţei sociale comunitare, din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale.

De asemenea, se vor mai acorda premii pentru jurnalism, pentru politicianul anului, pentru instituţia anului, pentru personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială, premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social, dar şi premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială/Facebook.com

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie