Botoşani: Mai multe case din comuna Drăguşeni au fost inundate în urma ploilor torenţiale

Mai multe locuinţe din Drăguşeni au fost afectate de inundaţiile de marţi seară, generate de ploile torenţiale şi scurgerile de ape de pe versanţi, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei, Eugen Nechita.

Potrivit acestuia, apa a intrat în şapte locuinţe din satul Drăguşeni şi în două gospodării din satul Podriga.

"Am intervenit cu toţi pompierii din comună. Sunt 25 de oameni de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care au ajutat la scoaterea apei din case şi din gospodării", a spus Nechita.

Precipitaţii însemnate cantitativ au căzut şi în localitatea Bădiuţi din oraşul Ştefăneşti, acolo unde o hală de creştere a puilor şi o curte au fost inundate. De asemenea, pe raza localităţii Bădiuţi a fost inundată şi platforma DN 24C.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a raportat că au fost inundate curţi şi în localităţile Ripiceni, Dracşani (Suliţa), Truşeşti şi în oraşul Săveni.

Reprezentanţii ISU au fost informaţi şi cu privire la incendii la stâlpi electrici. Un caz s-a înregistrat în localitatea Vorona Mare din comuna Vorona şi unul în localitatea Dracşani din comuna Suliţa.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru degajarea a doi copaci doborâţi de furtună, unul în municipiul Botoşani şi unul pe DN 28B, pe raza localităţii Zăiceşti.

Meteorologii au emis, marţi seară, două avertizări de tip cod portocaliu pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind anunţate averse torenţiale ce vor depăşi 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări puternice ale vântului şi vijelie. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie