CExN PSD – Buzatu: Întotdeauna sunt emoţii la buget, pentru că există o multitudine de interese ce trebuie satisfăcute

Dumitru Buzatu, preşedintele organizaţiei PSD Vaslui, a declarat că întotdeauna sunt emoţii la votul privind bugetul de stat, deoarece există "interese care trebuie satisfăcute în limita posibilului".

"Întotdeauna sunt emoţii la buget, pentru că există o multitudine de interese ale colegilor, ale unităţilor administrativ-teritoriale care până la urmă trebuie satisfăcute în măsura posibilului. (…) Şi eu sunt mulţumit (n.r. de proiectul de buget), pentru că într-o măsură foarte mare şi mai ales în planul investiţiilor al programelor naţionale de dezvoltare s-a primit un ajutor semnificativ", a spus Buzatu înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, care are loc la Parlament.

El crede că cheltuielile sociale vor putea fi susţinute de unităţile administrativ-teritoriale.

"Noi susţineam până la această dată aproximativ 35, în condiţiile în care alocaţiile erau mult mai mici pe persoană, sunt 35-40% din bugetul asistenţei sociale şi la o primă estimare, aşa cum au fost avansate cifrele, credem că vom putea susţine. (…) Asistenţa socială are grijă de oamenii din teritoriile respective şi chiar dacă nu s-ar da, trebuiau să fie date din banii guvernamentali. Dacă s-au mărit sumele, trebuie să alegem. Ori ne dorim să avem control la nivel local asupra acestor activităţi, ori dacă nu, ne bazăm pe ceea ce bugetul ne dă. Nu putem în acelaşi timp să cerem şi noi din ce în ce mai mulţi bani şi să suportăm cât mai puţine dintre cheltuielile statale", a afirmat Buzatu.

Despre criticile Asociaţiei Municipiilor din România privind bugetul, el a susţinut: "Probabil că unii sunt nemulţumiţi şi mai există şi o mentalitate: pentru că tot se face bugetul, să luăm cât mai mult".

Social-democratul s-a declarat îngrijorat de ultimele plecări din PSD, însă a susţinut că cei care au plecat trebuie să precizeze motivele.

"Eu sper că-şi vor reveni. (…) Cei care sunt nemulţumiţi găsesc tot felul de motive. Destul de complicat să judeci veridicitatea acestor motive, pentru că cea mai mare parte a acestor oameni au fost oameni care s-au format, au căpătat o anumită anvergură politică în PSD. Ei trebuie să răspundă. (…) Sigur că mă îngrijorează (n.r. aceste plecări)", a spus Buzatu.

El a vorbit şi de fotografia cu Nicolae Bădălău şi Paul Stănescu, considerând că s-a dorit să se vadă cum reacţionează presa.

"Chiar dacă nu aş fi avut niciun motiv legat de administraţia publică locală, acolo unde îmi fac eu veacul, tot m-aş fi dus pe la domnul Bădălău, suntem prieteni vechi, avem o relaţie care nu datează din acest mandat şi când trec pe aici mă duc şi pe la dânsul. Am avut şi câteva chestiuni legate de administraţia publică locală şi am băut şi o cafea acolo. Şi cu domnul Stănescu, în aceeaşi formă. (…) Şeful nu s-a arătat deloc interesat de poza respectivă. (…) Iniţiem o modă a pozelor între prieteni", a mai spus Buzatu. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Citiţi şi:

 

* CExN PSD – Oprişan: Sunt mulţumit de forma proiectului de buget; întotdeauna este loc de mai bine

 

* CExN PSD – Robert Negoiţă îi sfătuieşte pe parlamentarii de Bucureşti să nu voteze bugetul în forma actuală

 

* CExN PSD – Negrescu spune că va rămâne în PSD cât timp valorile social-democrate vor fi reprezentate de partid

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie