Constanţa: Centrul Maritim de Coorodonare a continuat, pe timpul nopţii, operaţiunea de căutare a pescarilor dispăruţi

Două nave ale Gărzii de Coastă au reintrat, vineri dimineaţă, în dispozitivul de căutare şi salvare la cererea Centrului Maritim de Coordonare, după ce, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, nava de salvare SAR Artemis, din cadrul ARSVOM, şi-a extins operaţiunea pe litoralul bulgăresc în căutarea pescarilor români, potrivit autorităţilor navale.

Conform instrucţiunilor transmise vineri, la ora 07,00, de Centrul Maritim de Coordonare a Acţiunilor de Căutare şi Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (MRCC), din cadrul Autorităţii Navale Române (ANR), două vase de patrulare din cadrul Grupului de Nave Mangalia al Gărzii de Coastă au reintrat în dispozitivul extins pentru căutarea celor trei pescari români dispăruţi de peste 24 de ore, pe mare, în timpul unei furtuni.

În acelaşi timp, conform dispeceratului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), nava SAR Artemis, care a continuat pe parcursul nopţii cercetarea în zona extinsă pe litoralul bulgăresc, între localităţile Durankulak şi Shabla, urmează să fie înlocuită în dispozitivul de căutare de nava SAR Apollo, începând cu ora 10,00.

Şi autorităţile bulgare şi-au sporit resursele puse la dispoziţie în cadrul operaţiunii de căutare şi salvare a celor trei pescari români care, la scurt timp după ce au ieşit pe mare, miercuri după-amiază, la bordul unei lotci cu motor, au fost surprinşi de o vijelie şi nu au mai revenit la ţărm. AGERPRES/(AS – autor: Dan Mihăescu, editor: Oana Popescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie