Copiii au putut intra în autospecialele de poliţie cu ocazia „Zilei porţilor deschise” de la IPJ Vaslui

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a organizat, sâmbătă, "Ziua porţilor deschise", evenimentul desfăşurându-se cu ocazia Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 martie.

Poliţişti din cadrul structurilor de prevenire, rutieră, criminalistică şi pentru acţiuni speciale, au prezentat participanţilor, în special copii, mijloacele cu care lucrează şi modalităţile în care acţionează pentru siguranţa cetăţenilor.

"Ne-am bucurat de prezenţa multor copii, care au fost încântaţi de ceea ce au văzut. Micuţii au avut ocazia să intre în autospecialele de poliţie, să îmbrace haine de poliţist, să afle cum se folosesc mijloacele tehnice din dotarea noastră. Spre deliciul copiilor, la activitate a fost prezent şi câinele de urmă Rico, cel care ajută poliţiştii în defăşurarea activităţilor specifice. De asemenea, a fost expus un autoturism care reproduce fidel o autospecială de Miliţie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În cursul zilei de duminică se va desfăşura concursul "Prudenţă ca pieton şi biciclist" pe teme de educaţie rutieră, destinat copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani, la finalul căruia vor fi acordate diverse premii.

Cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române, în judeţul Vaslui se află şi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Republicii Moldova, care au prezentat o autospecială folosită la misiuni. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: George Onea, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie