Custodele Coroanei Române, Margareta, la primirea ”Cărţii Binelui”: Copiii au puterea de a schimba lumea

Custodele Coroanei Române, Margareta, a primit "Cartea Binelui" de la ambasadorul Ucrainei, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sufrageria Palatului Regal din Bucureşti, prilej cu care a afirmat că iniţiativa demonstrează încrederea în viitor a copiilor şi puterea lor de a schimba lumea.

Custodele Coroanei a primit o delegaţie de copii din Ucraina, alături de ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, care au adus "Cartea Binelui", un proiect social care cuprinde poveşti şi desene despre bine, bunătate şi binefacere trimise de copii din toate zonele Ucrainei.

 

"Este o inspiraţie, o iniţiativă foarte bună pentru omenire şi-mi dă speranţă pentru viitor. Copiii, astăzi, au încredere în viitor şi au încredere în sine. Şi asta mi se pare ceva atât de frumos, că am fost foarte emoţionată. Ei au puterea de a schimba lumea", a declarat Custodele Coroanei pentru AGERPRES după terminarea ceremoniei.

"Cartea Binelui" a fost oferită Custodelui Coroanei de ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, care şi-a exprimat speranţa în construirea unei lumi mai bune.

"În faţă avem o călătorie lungă. Cu părere de rău, lumea din jurul nostru devine tot mai agresivă şi mai violentă. De aceea, scopul nostru comun este de a face această lume mai bună. (…) Este foarte simbolic faptul că anume aici, în inima Bucureştilor, şi – chiar aş spune – în inima Europei, deoarece România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, putem atrage atenţia societăţii asupra necesităţii ocrotirii adevăratelor valori şi de a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutorul nostru în această lume destul de dură", a spus diplomatul ucrainean.

El a explicat că darul oferit Custodelui Coroanei, "Cartea Binelui", "cuprinde multe istorii".

"Ea conţine povestiri despre milostenie, caritate şi curaj, despre război şi pace, despre dârzenia celor care luptă pentru libertate. Iar o idee măreaţă le uneşte pe toate, şi anume că lumea este călăuzită de bine şi binele întotdeauna va învinge", a încheiat ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov.

Custodele Coroanei Române a mulţumit pentru dar, afirmând că această "carte" ne face "să ne gândim mai departe pentru viitorul ţării". "Copii, sunteţi viitorul nostru!", a spus Custodele Coroanei.

Principele Radu a apreciat că evenimentul găzduit de Palatul Regal este unul "plin de înţelesuri pentru societatea de astăzi".

"Mii de copii din Ucraina şi-au unit vocile pentru a vorbi oamenilor despre bunătate. Graţie generozităţii unor instituţii şi organizaţii importante din Ucraina, din Slovacia, din Estonia şi din Ungaria, aspiraţiile către bine ale copiilor ucraineni au început să călătorească prin lume pentru a ne aduce pe toţi mai aproape unii de alţii. (…) Coroana Română primeşte cu emoţie acest dar simbolic. Suntem mândri că în inima capitalei României se petrece un astfel de eveniment în timpul Preşedinţiei ţării la Consiliul Uniunii Europene)", a spus principele Radu.

El a amintit cuvintele Regelui Mihai despre modul în care "patria este luată cu împrumut de la copiii noştri".

"Regele Mihai I a spus, cu ani în urmă, în Palatul Parlamentului României, că patria nu este moştenită de la părinţii noştri, ci luată cu împrumut de la ei, de la copiii noştri. Bine-aţi venit în România!", a adăugat principele Radu.

La eveniment a luat parte o delegaţie din Ucraina, copii şi voluntari, beneficiari ai programelor Fundaţiei Principesa Margareta a României, ai The Duke of Edinburgh's International Award Romania, ai Crucii Roşii Române, precum şi elevi ai Şcolii Gimnaziale "Principesa Margareta" din Bucureşti. Un grup de copii ucraineni a oferit un program de cântece şi dansuri populare ucrainene. Tânărul violonist Vlad Picioruş, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu", a susţinut un microrecital, încheiat cu "Balada" lui Ciprian Porumbescu.

Proiectul social internaţional 'Cartea Binelui' reuneşte poveşti şi desene trimise de copii din toate zonele Ucrainei despre bine, bunătate şi binefacere, din care au fost selectate 50 de poveşti şi ilustraţii, incluse în acest volum. Se preconizează realizarea a 100 de exemplare exclusive ale 'Cărţii Binelui' şi a 10.000 de copii tipărite. În perioada prezentării proiectului, cele mai bune echipe creative vor face parte din delegaţia ucraineană care transmite "Cartea Binelui" uneia din ţările lumii".

În anul 2018, delegaţia ucraineană a oferit personal Sanctităţii Sale Papa Francisc un exemplar al "Cărţii Binelui". AGERPRES/(A, AS – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, imagine: Dan Mihalcea, redactor: Marilena Stănescu, grafician: Andrei Cârlan, editori online: Simona Aruştei, Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie