Dan Barna: Problema în România nu e lipsa banilor, ci este incompetenţa

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri, la Sibiu, că dincolo de componenta politică, normală pentru funcţiile de conducere, în instituţiile publice din România este un nivel foarte mare de incompetenţă.

"Problema în România nu e lipsa banilor, ci este incompetenţa. Dincolo de componenta politică, care în opinia noastră ar trebui să aibă doar un nivel de vârf, normal, ceea ce propunem noi sunt oameni competenţi, care să conducă instituţiile publice, pentru că dincolo de condamnaţii penali, pe care dacă nu i-am fi avut poate România ar fi fost mult mai departe, avem un nivel înfiorător de incompetenţă. Avem un ministru al Agriculturii care se ceartă cu cormoranii – cât de jos suntem ca ţară?, avem un ministru de Finanţe care dă noaptea o declaraţie şi prăbuşeşte bursa cu trei miliarde a doua zi – cât de jos suntem ca incompetenţă? Deci, dincolo de componenta politică, care până la urmă e rezultatul votului cetăţenilor, vorbim de oameni incompetenţi şi slabi care nu sunt decât loiali lui Liviu Dragnea şi atât", a afirmat Dan Barna, vineri, la Sibiu, în cadrul unei întâlniri cu susţinătorii Alianţei.

Acesta a adăugat faptul că Alianţa USR-PLUS vine cu oameni cu studii reale, diplome reale şi competenţe reale.

În acelaşi context, liderii Alianţei 2020 USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au reiterat faptul că partidele pe care le reprezintă se vor implica foarte activ în proiectul de referendum privind justiţia, ce ar putea fi organizat odată cu alegerile europarlamentare din luna mai.

Dacian Cioloş a precizat, la rândul său, că speră ca la alegerile parlamentare alianţa să obţină o majoritate care să-i permită modificarea Constituţiei, pentru introducerea unor criterii privind onestitatea celor care ocupă funcţii publice, dar şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari, aşa cum s-a stabilit la referendumul din 2009. AGERPRES / (A – autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie