Dancă, despre taxa din domeniul telecomunicaţiilor din OUG 114: O măsură de neînţeles, în opinia oficialilor europeni

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat vineri că vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru piaţa digitală, într-o discuţie cu liderul liberal Ludovic Orban s-a declarat "absolut nelămurit cu privire la intenţia Guvernului de suprataxare" a companiilor din telecomunicaţii, o măsură "de neînţeles", în opinia oficialilor europeni.

"Astăzi, preşedintele partidului, Ludovic Orban, a avut o întâlnire cu vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru piaţa digitală, şi a fost abordat acest subiect şi oficialul european s-a declarat absolut nelămurit cu privire la intenţia Guvernului de suprataxare a companiilor din telecomunicaţii şi este o măsură, în opinia oficialilor europeni, de neînţeles, pentru că astfel de taxe în sectorul telecomunicaţiilor nu fac decât să împovăreze şi mai mult companiile care ar trebui să aducă inovaţie şi ar trebui să faciliteze accesul românilor la servicii electronice şi la piaţa digitală şi este contrar politicilor europene", a precizat Dancă la Palatul Parlamentului, întrebat pe acest subiect.

În context, el a spus că PNL va depune amendamente pentru modificarea OUG 114, care a trecut tacit de Senat şi urmează să intre în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional pe acest proiect.

"Am avut consultări cu reprezentanţii sectoarelor economice afectate de această ordonanţă: energie, telecomunicaţii, sectorul financiar-bancar, administratorii Pilonului II de pensii şi vom depune amendamente pentru modificarea acestei ordonanţe, însă noi credem că cea mai eficientă măsură ar fi abrogarea acestei ordonanţe, pentru că este tot mai clar pentru toată lumea de bună-credinţă că este o ordonanţă împotriva economiei româneşti", a spus Dancă.

Termenul de adoptare tacită a proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare s-a împlinit vineri, la ora 0,00, actul normativ nefiind înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului, în lipsa unui raport al Comisiei de buget-finanţe.

Pentru a fi adoptat tacit, în plenul Senatului se dă citire unei note de adoptare tacită, după care proiectul poate fi trimis pentru dezbatere Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz. Nota de adoptare tacită ar putea fi înscrisă luni, pe ordinea de zi plenului. AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneş, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie