Dancă: O analiză a bugetului de stat de către preşedintele Iohannis înainte de promulgare, mai mult decât necesară

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, critică bugetul de stat pe anul 2019 şi arată că o analiză serioasă a acestuia de către preşedintele României înainte de promulgare este mai mult decât necesară.

"Să fie clar, bugetul pentru 2019 bagă economia în faliment, blochează investiţiile administraţiilor locale şi pune în pericol siguranţa naţională, astfel încât o analiză serioasă a acestui buget de către preşedintele României înainte de promulgare este mai mult decât necesară. (…) Să nu aud neam de pesedist-alde că preşedintele României întârzie bugetul. Habarniştii şi analfabeţii economici din PSD şi ALDE trebuie să-şi înghită vorbele înainte de a le pronunţa, pentru că abia azi, după trei luni de întârziere, bugetul de stat pentru 2019 a ajuns la preşedintele României pentru analiză spre promulgare", a scris Dancă, miercuri, pe Facebook.

 

El susţine că singurul beneficiu real al bugetului din acest an este majorarea alocaţiilor pentru copii printr-un amendament al PNL votat în Parlament.

"Datorită Partidului Naţional Liberal, alocaţiile copiilor vor creşte de la 1 martie de la 200 lei la 300 lei pe lună pentru copiii cu vârsta până la 2 ani şi de la 84 lei la 150 lei pe lună pentru copiii între 2 şi 18 ani", a mai scris Dancă.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului urmează să ia o decizie cu privire la legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, pe care o va anunţa public în zilele următoare, adăugând însă că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci "bunăstării PSD".

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, atrage atenţia încă o dată că bugetul pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD. Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginaţia PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilităţii şi modului defectuos prin care social-democraţii au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, aşa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor. (…) Preşedintele României urmează să ia o decizie în privinţa Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, pe care o va anunţa public în zilele următoare", a spus Dobrovolschi la Palatul Cotroceni. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie