Dăncilă – întrevedere cu ministrul turc al Comerţului; premierul a salutat evoluţia relaţiei economice bilaterale

Premierul Viorica Dăncilă a avut vineri o întrevedere cu ministrul Comerţului din Republica Turcia, Ruhsar Pekcan, care efectuează o vizită în ţara noastră, ocazie cu care a fost subliniată importanţa valorificării potenţialului de creştere a schimburilor bilaterale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, premierul Dăncilă a salutat evoluţia relaţiei economice bilaterale şi interesul comun de dinamizare a schimburilor comerciale, aflate pe o tendinţă ascendentă.

Totodată, prim-ministrul a exprimat satisfacţie faţă de decizia comună de organizare în perioada următoare a reuniunii Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, precum şi faţă de semnarea, împreună cu ministrul român al Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ştefan-Radu Oprea, a regulamentului de organizare a unui mecanism de dialog bilateral cu participarea mediului de afaceri.

''A subliniat, în acelaşi timp, importanţa dialogului la nivel tehnic pentru asigurarea eficientizării activităţii comerciale între agenţii economici şi atragerea investiţiilor", informează Guvernul.

Potrivit sursei citate, în contextul organizării, cu ocazia vizitei ministrului turc, a Forumului de Afaceri România-Turcia, prim-ministrul român a salutat iniţiativa şi a exprimat convingerea că acesta va contribui la consolidarea legăturilor la nivelul mediului de afaceri. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie