DGPMB: Bărbat reţinut pentru posesia a peste 150 kilograme de tutun

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut vineri un bărbat, în vârstă de 28 de ani, după ce a fost depistat, în timpul unor verificări, deplasându-se cu zece kilograme de tutun mărunţit asupra sa, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ulterior, în baza mandatului de percheziţie domiciliară emis de către Judecătoria sectorului 1, la domiciliul acestuia a fost găsite şi ridicate 143 kilograme de tutun mărunţit, pe care persoana în cauză intenţiona să o comercializeze către diferite persoane fizice.

Valoarea totală a prejudiciului este de 66.400 lei, adică valoarea accizei datorată Bugetului Consolidat al Statului.

De asemenea, soţia celui în cauză a fost depistată părăsind locuinţa de domiciliu cu un autovehicul în portbagajul căruia se aflau 13 kg tutun.

În urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 ore, fiind prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a 1 kg tutun de fumat, precizează comunicatul citat. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie