DNA: Curtea de Conturi a făcut controale; nu sunt cuprinse în buget ‘fonduri operative’

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost supusă, în mod periodic, controalelor Curţii de Conturi a României, ultimul dintre acestea fiind efectuat în perioada ianuarie – februarie 2018, se arată într-un comunicat al DNA transmis, vineri, AGERPRES.

"Cu referire la aşa zisele 'fonduri operative' este de precizat faptul că DNA nu are cuprinse în buget asemenea fonduri, ci (…) în bugetul DNA se regăseşte un fond de 2.000.000 lei (…) pentru organizarea şi constatarea infracţiunilor flagrante de corupţie. Precizăm faptul că din acest fond nu se fac niciun fel de cheltuieli de natura celor invocate în mass-media, iar la finele anului, peste 95% din acest fond se returnează la bugetul de stat", informează DNA.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă există un control al Curţii de Conturi a României pentru verificarea modului de utilizare a fondului de flagrant pentru perioada anilor 2016-2018.

De asemenea, cu referire la vehicularea unor sume destinate "interceptărilor", DNA precizează că nu are prevăzute în buget sume cu această destinaţie.

"Aşa cum rezultă de pe site-ul instituţiei, din bugetul alocat anual pentru DNA, peste 90% reprezintă cheltuieli cu personalul, diferenţa fiind utilizată pentru cheltuieli de întreţinere şi funcţionare, dotări, cofinanţări fonduri europene, inclusiv fondul de 2.000.000 lei", se arată în comunicat.

Reacţia vine în urma unor informaţii vehiculate în spaţiul public care acreditează ideea unor cheltuieli efectuate în mod nelegal de către DNA din "fonduri operative", în contextul în care instituţia nu ar mai fi fost controlată de ani de zile. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie