Eugen Tomac: Populismul reprezintă o ameninţare reală la proiectul european

Populismul reprezintă o ameninţare reală la proiectul european, este de părere preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, care îi acuză pe liderii PSD de discursuri antieuropene.

"Asistăm la ora actuală, începând de la Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu, la discursuri antieuropene, la un populism greu de imaginat în România de acum 3, 4, 5 ani. Un populism care nu are nimic în comun cu România europeană, un populism plin de demagogie, un populism vândut la aprozar de către liderul PSD, un populism care riscă să distanţeze şi mai mult România de valorile care stau la temelia şi baza UE", a declarat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

În opinia sa, un astfel de populism nu este întâlnit doar la liderii PSD, ci şi în alte ţări ale Uniunii, precum Italia, Ungaria ori Marea Britanie.

"Din păcate, acest populism nu îl găsim doar în capul decidenţilor români. Populismul acesta ameninţă toată Uniunea Europeană. Avem politicieni populişti în Italia, unde este celebrul Salvini care îi vânează pe români dacă nu îşi schimbă plăcuţele de înmatriculare. Avem populişti în ţara vecină, Ungaria, unde este Viktor Orban. Dar prima victimă a populismului este Marea Britanie, o ţară cu o democraţie consolidată. Politicienii au invitat cetăţenii să răspundă la o întrebare simplă: dacă mai vor sau nu în UE şi au existat politicieni care au spus 'trebuie să plecăm din UE pentru că altfel vin românii şi ne iau locurile de muncă', în condiţiile în care avem o comunitate de peste 200.000 de români, iar Marea Britanie acordă anual peste 1 milion de cetăţenii celor proveniţi din Pakistan şi India, oameni care nu au nimic în comun cu cultura europeană, dar care provin din fostele colonii britanice. Populismul acesta reprezintă o ameninţare reală la proiectul european", a declarat liderul PMP, care consideră că un astfel de populism trebuie sancţionat. AGERPRES/(A – autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie