Gabriel Oprea: România trebuie să fie un prieten al Israelului şi punte de legătură cu ţările din Orientul Mijlociu

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, consideră că România trebuie să se menţină ca prieten al Statului Israel şi punte de legătură cu ţările arabe din Orientul Mijlociu.

Întrebat despre o eventuală mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Oprea a răspuns: "Experienţa, tradiţia diplomaţiei româneşti, munca acestor oameni au făcut ca, astăzi discutând, România să fie un prieten al statului evreu şi, o spun eu, o punte de legătură cu ţările arabe din Orientul Mijlociu. Eu cred că România trebuie să îşi menţină această punte de echilibru, să fie un prieten al statului evreu şi o punte de legătură, de echilibru, cu ţările din Orientul Mijlociu".

Referindu-se la relaţia dintre România şi SUA, Gabriel Oprea a precizat: "Ca fost ministru al Apărării Naţionale, ministru de Interne, vicepremier pentru securitatea naţională şi chiar premier pentru o scurtă perioadă, pot să vă spun că avem un Parteneriat strategic de excepţie cu Statele Unite ale Americii şi că suntem văzuţi de americani ca un mare prieten în Europa". AGERPRES/(A – autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie