Gabriela Zoană (PSD): Liderii Opoziţiei sacrifică interesul naţional pentru interesul lor mărunt, electoral

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană afirmă că nu se va putea uita uşor imaginea eurodeputaţilor bulgari, unguri, polonezi şi ai altor naţionalităţi care încercau să apere la Bruxelles, prin votul lor, România, în timp ce eurodeputaţii PNL votau împotriva propriei naţiuni, adăugând că liderii Opoziţiei sacrifică interesul naţional pentru interesul lor electoral.

"Nu se va putea uita uşor imaginea eurodeputaţilor bulgari, unguri, polonezi şi ai altor naţionalităţi, care încercau să apere, prin votul lor, România, în timp ce eurodeputaţii PNL votau împotriva propriei naţiuni. A fost o lecţie pe care Europa ne-a predat-o în acea zi, lecţie pe care, din păcate, PNL şi Opoziţia din România nu vor avea vreodată capacitatea să o înţeleagă. Liderii Opoziţiei sacrifică interesul naţional pentru interesul lor mărunt, electoral", a spus Zoană, potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES.

Ea a adăugat că a existat şi o imagine bună a României proiectată la Bruxelles prin prisma eforturilor actualului Guvern – "imaginea unei ţări care a obţinut una dintre cele mai mari creşteri economice la nivelul întregii Uniuni Europene, o ţară care şi-a permis creşterea salariilor şi pensiilor într-un an în care economiile altor ţări europene s-au contractat de la un trimestru la altul".

"Am avut numeroase întâlniri la nivel înalt anul acesta şi pot să confirm că de la Bruxelles oficialii europeni au văzut o ţară care a crescut, economic şi social, în ciuda falselor rapoarte pe care reprezentanţii Opoziţiei se străduiau să le trimită periodic. Se pare că în 2018 adversarii din interior ai României au realizat în sfârşit că economia creşte dacă se iau măsurile adecvate şi că nu poţi împiedica acest lucru indiferent câte rapoarte false întocmeşti şi indiferent cum încerci să manipulezi opinia publică din ţară şi din exterior. Am organizat evenimente în Parlamentul European cu un impact deosebit de mare pentru imaginea României şi pot să confirm că la Bruxelles oficialii europeni au văzut în 2018 o ţară pregătită să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, în ciuda intenţiilor anti-naţionale ale preşedintelui Iohannis, cel care s-a străduit în repetate rânduri să demonstreze contrariul", a menţionat europarlamentarul PSD.

Gabriela Zoană a mai afirmat că România a avut anul acesta o imensă oportunitate pe care nu şi-a putut-o valorifica pe deplin din cauza forţelor politice care formează Opoziţia – oportunitatea de a se prezenta Europei ca o ţară unită, cu oficiali uniţi în jurul interesului naţional.

"Din păcate, România a fost percepută la Bruxelles, în An Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire, ca o ţară dezbinată, cu europarlamentari care iniţiază şi votează rezoluţii împotriva propriei ţări. Această imagine nu se va uita uşor, nici la vârful Uniunii Europene şi, sper, nici în rândul alegătorilor, care vor fi chemaţi din nou la urne în primăvara anului viitor. România a fost anul acesta ţinta propriilor reprezentanţi, cei care în 2018 au ocupat fotolii în Parlamentul European doar pentru un singur scop: acela de a-şi ataca propriul stat, propria naţiune. Singura 'realizare' a eurodeputaţilor Opoziţiei a fost, anul acesta, aceea de a iniţia o rezoluţie împotriva propriei ţări, rezoluţie pe care au votat-o, la ordin, fără să le pese nici de interesul naţional, nici de opinia alegătorilor care îi trimiseseră, prin votul lor, în Parlamentul European pentru a le proteja interesele. Sunt convinsă că România va fi o ţară care se va impune în 2019 în cadrul naţiunilor europene. (…) Sunt convinsă că în 2019 România va avea o Preşedinţie de succes la nivelul Consiliului Uniunii Europene", a mai spus aceasta. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie