Garda de Onoare a Jandarmeriei Române – defilare cu torţe în Bucureşti

Cei 50 de militari ai Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române au participat, miercuri seară, la o ceremonie de retragere cu torţe desfăşurată în centrul Bucureştiului, cu prilejul celebrării a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Acompaniaţi de fanfara Jandarmeriei Române, cei 50 de militari din Garda de Onoare, îmbrăcaţi în uniformele de ceremonie, au defilat pe traseul Parcul Cişmigiu – Bulevardul Regina Elisabeta – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei.

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

O maşină de poliţie a deschis coloana, care s-a deplasat pe prima banda de circulaţie, în timp ce trecătorii au admirat ceremonialul şi uniformele de sărbătoare.

 

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită miercuri în Bucureşti şi în toate judeţele, printr-o serie de acţiuni menite să promoveze activitatea jandarmilor.

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Jandarmeriei, în care afirmă că această instituţie are un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice.

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

"Cei 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române reprezintă deja o istorie militară pentru o armă care a contribuit la dezvoltarea statului modern român. Aveţi un rol important în societatea românească, fiind unul dintre pilonii de bază ai siguranţei şi ordinii publice, cu misiunea, deloc uşoară, de a păstra permanent acel echilibru care protejează drepturile, libertăţile cetăţenilor şi ordinea de drept", a scris ministrul pe Facebook.

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie