Gheorghe Stan – cel mai mare punctaj la concursul pentru conducerea Secţiei pentru investigarea magistraţilor

Inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a obţinut cel mai mare punctaj la concursul pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General.

Potrivit rezultatelor publicate de CSM, punctajul final al lui Gheorghe Stan a fost 9,33, în timp ce contracandidata sa, procurorul Florena Esther Sterschi, a obţinut 8,33.

Rezultatul concursului va fi transmis plenului CSM pentru confirmarea numirii în funcţia de conducere.

Gheorghe Stan şi Florena Esther Sterschi au susţinut joi, la CSM, interviurile pentru funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Florena Esther Sterschi asigură în prezent interimatul la conducerea secţiei speciale.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie şi-a început activitatea pe 23 octombrie, având competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM.

Secţia a preluat dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Stan: Frecvenţa ridicată a modificărilor legislative îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie