Giurgiu: Un număr de 1.620 de plase monofilament au fost confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni la intrarea în România

Un număr de 1.620 de plase pentru pescuit tip monofilament au fost descoperite vineri de poliţiştii de frontieră giurgiuveni ascunse în compartimentul de marfă al unui autocamion condus de un cetăţean bulgar, care încerca să le introducă ilegal în România.

"Vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar C.R.V, în vârstă de 50 de ani, conducând un autocamion marca DAF. Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, mai mulţi saci din rafie care conţineau cantitatea totală de 1.620 plase pentru pescuit de tip monofilament", se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că transporta întreaga cantitate de marfă de la o firmă din Bulgaria pentru o firmă din România.

Bunurile, în valoare de aproximativ 324.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament", faptă prevăzută şi pedepsită de legislaţia în vigoare. AGERPRES/(AS-autor: Camelia Bigan, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro 

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie