Hunedoara: Risc de avalanşă foarte mare în Retezat; staţiunea Râuşor a rămas temporar fără curent

Riscul de avalanşă în Masivul Retezat este foarte mare din cauza ninsorii care a căzut în ultimele două zile şi care nu a apucat să facă priză cu vechiul strat de zăpadă îngheţată, turiştii fiind avertizaţi de către salvamontiştii din judeţul Hunedoara să nu plece pe niciun fel de traseu.

"Riscul de avalanşă este foarte mare. Zăpada poate pleca la vale în orice moment. Ninsoarea care a căzut în ultimele zile s-a depus peste vechiul strat îngheţat, iar acum poate aluneca la cea mai mică vibraţie sau schimbare de temperatură, chiar şi de un grad Celsius", a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Pe de altă parte, staţiunea locală Râuşor, din Retezat, a fost lipsită marţi de energie electrică, mai bine de zece ore, după ce zăpada foarte umedă s-a depus peste liniile de curent electric ce duc spre această zonă.

Mai mulţi copaci au căzut la pământ sub greutatea zăpezii, iar ramurile altora s-au lăsat peste liniile de curent, astfel că alimentarea cu energie s-a întrerupt.

Pentru remedierea situaţiei, salvamontiştii au intervenit cu drujbele şi au tăit copacii care s-au prăbuşit la pământ sau pe cei care au afectat liniile de curent, astfel că în cursul după-amiezii alimentarea cu energie a staţiunii a fost restabilită.

Potrivit şefului Salvamont Hunedoara, în Râuşor s-au aflat marţi circa 40 de turişti, majoritatea părăsind staţiunea în cursul zilei, imediat ce s-a putut circula cu maşina pe drumul spre Haţeg. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie