MAE/Atenţionare de călătorie: Republica Croaţia – Cod roşu de vânt

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că prognozele meteorologice pentru nordul ţării indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de ninsori şi vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de MAE, joi, 24 ianuarie, regiunea oraşului Rijeka, precum şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić se află sub avertizare meteorologică cod roşu de vânt.

Se recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că în situaţii de urgenţă pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie