MAE/Atenţionare de călătorie: Republica Franceză – Cod portocaliu de ninsoare, avalanşe şi polei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, potrivit Meteo France, a fost emis un cod portocaliu de ninsoare şi polei pentru 29 de departamente din nordul şi centrul ţării iar patru departamente din sud-est sunt sub cod portocaliu de avalanşe.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE marţi, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, ca urmare a ninsorilor din ultimele 24 de ore, în regiunea Ile-de France, circulaţia rutieră pe şoseaua RN118 este închisă pentru camioanele de peste 3,5 tone începând cu data de 22 ianuarie, ora 21,00.

De asemenea, în diferite porţiuni ale şoselelor din zonele afectate de ninsori circulaţia este îngreunată. Având în vedere fluctuaţiile de trafic din cauza condiţiilor meteorologice deosebite, care, potrivit Meteo France, vor continua până în ziua de 23 ianuarie, se recomandă cetăţenilor români să consulte situaţia drumurilor pe paginile Internet care oferă informaţii în timp real: https://www.vinci-autoroutes.com/fr/autoroutes-temps-reel;http://www.v-traffic.com/?c=fr&uil=fr; https://www.viamichelin.fr/web/Trafic; https://www.moncoyote.com/fr/info-trafic-paris.html.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia +33610027164, Consulatul General al României la Lyon +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg +33627050022, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://lyon.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie