MAE/Atenţionare de călătorie: Republica Franceză – Perturbări ale activităţii în domeniile vamal şi transporturi

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că funcţionarii vamali din porturile Calais şi Dunkerque au declanşat o acţiune de protest pe o perioadă nedeterminată.

Controalele amănunţite la frontiera dintre Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord produc numeroase perturbări în reţeaua de transporturi, în special în circulaţia trenurilor Eurostar, la intrarea în Eurotunnel şi pe autostrăzile A16, A26 şi A25, precizează MAE.

Prefectura Nord a luat măsuri de gestionare a circulaţiei vehiculelor cu un tonaj mai mare de 7,5 tone, astfel că până vineri, 15 martie, ora 22,00, se vor organiza zone speciale de parcare sau se va proceda la devierea obligatorie a vehiculelor.

Cetăţenii români sunt rugaţi să consulte site-ul Prefecturii Nord la adresa: http://www.nord.gouv.fr/Actualites/A-la-une/Mouvement-social-douanier-Mesures-prefectorales-de-gestion-du-trafic, în vederea obţinerii informaţiilor despre dificultăţile din circulaţie, în special pe autostrăzile A16, A26 şi A25 precum şi pentru identificarea zonelor de parcare ale vehiculelor de mare tonaj şi a deviaţiilor obligatorii din circulaţia rutieră.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: Ambasada României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http:// strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie