Mureş: Panglica inaugurală a tronsonului Iernut-Ungheni, tăiată de primul şofer care a intrat pe noua porţiune de autostradă

Panglica inaugurală a celor două tronsoane ale autostrăzii Ungheni – Câmpia Turzii date în folosinţă miercuri a fost tăiată de primul şofer care a intrat pe noua porţiune de autostradă, în timp ce restul conducătorilor auto au salutat gestul prin claxoane.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat în folosinţă, miercuri, două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni – Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, cu o lungime totală de circa 14 kilometri.

"S-au recepţionat primele două loturi din autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii şi am dorit ca participanţii la trafic să fie cei care inaugurează aceste două tronsoane. Descărcarea la intersecţia cu DN 14 A, cel de la Iernut la Târnăveni, este una provizorie, se lucrează la descărcarea definitivă şi sperăm ca celelalte loturi de pe tronsonul Târgu Mureş – Câmpia Turzii să se realizeze în anul următor, conform contractelor încheiate cu CNAIR", a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a declarat că cele două tronsoane de autostradă sunt un plus pentru judeţul Mureş, fiind în preajma Aeroportului "Transilvania" Târgu Mureş şi a Parcului Industrial Mureş, singura problemă fiind descărcarea acesteia în Drumul Judeţean Ungheni – Acăţari, care nu are capacitatea de a prelua tot traficul în condiţii optime, pentru care trebuie să se găsească o soluţie.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că în ceea ce priveşte descărcarea de pe autostradă de la Iernut, pe DN 14 A, acolo unde există un pasaj la nivel cu calea ferată, s-a luat o decizie în privinţa timpului de staţionare la barieră. Potrivit acestuia, şoferii nu vor aştepta la trecerea la nivel cu calea ferată mai mult de trei minute, astfel încât coborârea de pe autostrada Ungheni – Iernut să nu se aglomereze.

Reprezentanţii CNAIR au efectuat marţi o inspecţie a lucrărilor sectorului de autostradă Ungheni – Ogra, în urma căreia s-a făcut recepţia acestui sector cu o lungime de 10,105 km şi o valoare a contractului de 251.349.460,28 de lei, fără TVA.

Miercuri dimineaţa, reprezentanţii CNAIR au inspectat şi lucrările de pe sectorul Ogra – Iernut, cu o lungime de 3,6 kilometri.

Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Câmpia Turzii – Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare iar restul de 25%, de la bugetul de stat. AGERPRES/(A – autor: Dorina Matiş, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie