Olt: Instanţa a dispus menţinerea controlului judiciar pentru 14 ambulanţieri de la Corabia

Judecătoria Corabia a decis luni menţinerea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de 14 dintre ambulanţierii de la Staţia de Ambulanţă Corabia, acuzaţi că ar fi sustras combustibil din autosanitare, potrivit informaţiilor postate luni pe portalul instanţei.

Faţă de 13 dintre ambulanţierii din Corabia a fost menţinută şi măsura interdicţiei de exercitare a profesiei. Soluţia pronunţată luni în dosarul de verificare a măsurilor preventive poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Potrivit soluţiei pronunţată luni, Judecătoria Corabia "menţine ca fiind legală şi temeinică măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii: S.G.G, M.V, M.G , V.M, M.D, C.V.F, C.M, D.S, D.I., D.M, D.F, C.D, G.M, M.D.C. (…) pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, s-a impus inculpaţilor (…) să nu exercite profesia, meseria şi să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele".

Un alt dosar care îi vizează pe ambulanţieri, având ca obiect delapidarea, a fost înregistrat la Judecătoria Corabia pe 18 ianuarie.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a dispus trimiterea în judecată a 15 ambulanţieri de la Corabia care ar fi sustras combustibil din autosanitare, ei fiind acuzaţi de delapidare, fals intelectual sub formă continuată şi uz de fals, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Prin rechizitoriul întocmit în această cauză, procurorii au dispus disjungerea cauzei înregistrând alte trei dosare penale, pentru infracţiunile de ucidere din culpă, fals intelectual, respectiv mărturie mincinoasă.

Cei 15 ambulanţieri de la Corabia trimişi în judecată, dintre care14 sunt sub control judiciar, sunt acuzaţi că s-ar fi deplasat cu viteze reduse la intervenţii pentru a economisi combustibil pe care apoi l-au sustras.

Potrivit comunicatului citat, în rechizitoriu, procurorii au reţinut că, "În cursul anului 2018, inculpaţii, în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii".

Într-unul dintre cele trei dosare penale disjunse din această cauză, procurorii efectuează cercetări, in rem, pentru ucidere din culpă.

"Prin rechizitoriu, s-a dispus disjungerea cauzei, înregistrarea a trei dosare penale, în care vor continua cercetările, în primul pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (…), în cel de-al doilea pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (…), iar în cel de-al treilea pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă de către numitul E.D", precizează sursa citată.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a angajat temporar 10 conducători auto pentru Staţia de Ambulanţă Corabia. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie