Olt: Lebădă salvată de un poliţist la Drăgăneşti-Olt

O lebădă care şchiopăta şi avea în jurul picioarelor o plasă monofilament a fost salvată vineri seara, de pe o stradă din oraşul Drăgăneşti-Olt, de un poliţist rutier, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Poliţistul a îndepărtat plasa şi a eliberat lebăda în mediul natural.

"În această seară, am fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că pe un drum din oraşul Drăgăneşti-Olt a fost găsită o lebădă care şchiopăta. Agent-şef Stoian Ion – poliţist rutier din cadrul Poliţiei oraşului Drăgăneşti-Olt – s-a deplasat la faţa locului şi a constatat faptul că lebăda avea în jurul picioarelor înfăşurată plasa monofilament. Poliţistul a eliberat lebăda de plasa monofilament şi a fost redată mediului natural", a spus Alexandra Dicu.

Reprezentanta IPJ a amintit că lebedele sunt protejate prin lege şi este interzisă capturarea sau uciderea acestora, indiferent de metoda utilizată, fiind de asemenea interzise şi perturbarea habitatului lor, deteriorarea sau distrugerea cuiburilor. Aceste fapte sunt considerate infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amenda penală între 30.000 şi 60.000 de lei.

Sute de lebede trăiesc de mai mulţi ani pe râul Olt, în judeţul Olt, ele putând fi observate atât iarna, cât şi vara, mai ales în zona acumulărilor de la Slatina, Ipoteşti, Drăgăneşti. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie