Oprea (UNPR): Europarlamentarele reprezintă un test în care vrem să spunem opiniei publice că vrem să ne comportăm onorabil

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă, la Galaţi, că alegerile europarlamentare din luna mai reprezintă pentru formaţiunea politică doar un test în care speră ca Uniunea să se comporte onorabil.

"Europarlamentarele reprezintă un test, în care vrem să spunem opiniei publice că vrem să ne comportăm onorabil, dar şi în acest caz ne batem. Doar un test, spunând la modul cinstit că suntem în reorganizare, iar partidul este militarizat în adevăratul sens al cuvântului. Ne bazăm pe organizare, pe oameni serioşi, care se ţin de cuvânt, iar noi nu am trădat pe nimeni niciodată. Sper totuşi ca şi noi să devenim mai înţelepţi, să nu ne ţinem de cuvânt numai noi", a afirmat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a precizat că obiectivul strategic al Uniunii Naţionale pentru Progresul României este de a obţine peste 10% la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

"Obiectivul nostru strategic este să ne comportăm onorabil la europarlamentare şi să luăm la locale şi parlamentare peste 10%, să revenim în Parlamentul României. Vrem să readucem membrii noştri de partid. Am fost un partid cu peste 500.000 de membri. Aşteptăm sectorul de securitate, care înseamnă aproximativ 500.000 de oameni, 200.000 de rezervişti şi 300.000 de activi, în Armata Română, Ministerul de Interne. Peste 50.000 de români au venit numai în ultimele luni, mulţi militari, jandarmi, pompieri, pe care i-am şi promovat în funcţii de conducere", a susţinut Oprea.

Politicianul a mai spus că UNPR participă legal la alegeri, chiar dacă este în proces cu Partidul Mişcarea Populară şi încă face parte dintr-o alianţă cu PSD.

"A fost o intenţie de alianţă cu PMP, care nu s-a concretizat. Suntem în proces cu cei de la PMP, pe care suntem convinşi că îl vom câştiga sau poate ne înţelegem pe cale amiabilă. Suntem în Registrul partidelor politice şi candidăm fără nicio problemă. Suntem un partid de centru stânga, suntem pe picioarele proprii, dar nu am plecat din curtea PSD, pentru că acolo avem sediul, pe altă intrare. Pentru noi nu contează stânga sau dreapta, contează România. Noi suntem într-o alianţă, care nu a fost denunţată de nimeni, nici de noi, nici de PSD – Alianţa de Centru Stânga (ACS) -, care a funcţionat foarte bine şi pentru Ponta şi pentru Liviu Dragnea, dar suntem pe picioarele noastre", a arătat Gabriel Oprea. AGERPRES/(A – autor: Dan Paic, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

 

Citeşte şi:

 

Gabriel Oprea (UNPR): România are nevoie de un stat puternic şi o Justiţie puternică, fără abuzuri

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie