Parchet: Administratorii clubului Bamboo şi-au îndeplinit obligaţiile de a evita producerea unui incendiu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti susţin că administratorii clubului Bamboo şi-au îndeplinit obligaţiile de a evita izbucnirea unui incendiu, concluzia anchetatorilor fiind că focul care a distrus aproape în totalitate clubul în ianuarie 2017 a fost cauzat de supraîncălzirea unui conductor electric sau un scurtcircuit.

Parchetul a anunţat vineri că a fost clasat dosarul cu privire la incendiul din 21 ianuarie 2017 de la clubul Bamboo din Capitală, sub aspectul infracţiunilor de distrugere, respectiv distrugere din culpă, întrucât fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

"În esenţă, s-a reţinut că reprezentanţii societăţii în administrarea căreia se afla clubul şi-au îndeplinit obligaţiile de diligenţă şi de prudenţă pentru a evita producerea unui rezultat socialmente periculos. Astfel, din cercetările efectuate în cauză, a rezultat că incendiul din data de 21.01.2017 a fost cauzat fie de supraîncălzirea unui conductor electric, fie de apariţia unui scurtcircuit pe traseele cablurilor de distribuţie a energiei electrice, însă nu au rezultat deficienţe de instalare, componenţă sau funcţionare a reţelei electrice imputabile reprezentanţilor societăţii în cauză", se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Pe 21 ianuarie 2017, un incendiu puternic a izbucnit la clubul Bamboo din Capitală, în urma căruia 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Creatorul de modă Cătălin Botezatu, fost acţionar al firmei care operează Bamboo, declara la acea vreme că "e posibil să fi fost pus foc de cineva", deoarece clubul avea "duşmani".

În schimb, anchetatorii precizau că nu aveau niciun indiciu cu privire la o mână criminală care ar fi provocat incendiul.

"Nu există niciun indiciu cu referire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat. Cercetarea încă nu a început în ceea ce priveşte structura, locul de unde a pornit incendiul şi cum anume s-a propagat. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizate cele mai bune ipoteze de lucru şi principala versiune a ceea ce s-a întâmplat", declara, în ianuarie 2017, şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie