Ponta: Începând cu anul 2024, trebuie să avem o adevărată reformă administrativ-teritorială

Preşedintele Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat luni că începând cu anul 2024 ar trebui să existe o reformă administrativ-teritorială adevărată în ţara noastră.

"O să vă rog să vă gândiţi, chiar dacă pare foarte departe, ca în 2024 să avem o altă Constituţie, să avem o altă organizare administrativ-teritorială, să avem o reformă adevărată, nu 41 de judeţe, nu 3.200 de localităţi. Ceea ce s-a făcut în 1968 (…) cred că este total depăşit şi cred că, începând cu anul 2024, nu 2020, pentru că este mult prea scurt, cred că trebuie să avem o adevărată reformă administrativ-teritorială a României. Nu se poate face fără sprijinul dumneavoastră", a spus Ponta, la Gala "AOR – 25 de ani", organizată la Teatrul Naţional Bucureşti.

El le-a solicitat reprezentanţilor Asociaţiei Oraşelor din România să sprijine parlamentarii, forţele politice, "astfel încât în 2024 să avem o Românie organizată altfel". AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie