Prahova: Tânărul care a înjunghiat o profesoară a ameninţat cu cuţitul acum câţiva ani un coleg

Tânărul de 22 de ani care a înjunghiat, marţi, o profesoară în faţa cancelariei în Liceul ''Spiru Haret'' din Ploieşti a mai ameninţat cu cuţitul un coleg de clasă în 2016, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sesizarea a fost făcută atunci de un profesor de la acelaşi liceu.

''Niţescu Mihai Alexandru, elev în clasa a XII-a la vremea respectivă, a ameninţat un coleg de clasă cu un cuţit. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 206 CP (ameninţare) şi art. 372 CP (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase), fiind sancţionat contravenţional şi cu amendă în valoare de 500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului'', au precizat sursele judiciare.

Tânărul de 22 de ani este audiat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Conform IPJ Prahova, pe numele său va fi deschis un dosar penal, încadrarea urmând să fie stabilită de procurorul de caz.

Profesoara agresată a fost transportată la Spitalul Judeţean Ploieşti, este operată şi se pare că un organ intern a fost atins de cuţit când a fost înjunghiată. Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, la momentul când a fost transportată la spital avea plagă înjunghiată abdominală şi era stabilă hemodinamic.

Profesoara este soţia unui judecător din Ploieşti. Anchetatorii urmează să stabilească motivul pentru care tânărul a agresat-o pe profesoară.

S-a stabilit şi cum a reuşit să intre tânărul în unitatea de învăţământ. Paznicul nu l-a observat deoarece a intrat o dată cu un grup mai mare de elevi.

Agresorul a fost prins de o patrulă de jandarmi, la scurt timp după producerea faptei. Conform IJJ Prahova, asupra tânărului au fost găsite mai multe obiecte, printre care cuţit, toporaş, patent, foarfecă şi cuie, dar şi o sticlă cu ţuică.

''După imobilizare, la controlul corporal şi al bagajelor au fost găsite asupra acestuia următoarele: un cuţit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporaş cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 litri tăiat în care se aflau cuie, o sticlă de 0,5 l cu alcool, cu miros specific de ţuică, consumat din el. Persoana în cauză, cât şi bunurile găsite asupra sa au fost predate organelor de urmărire penală'', a precizat IJJ Prahova. AGERPRES/(AS-autor: Cornelia Dumitru, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie