#Prezidenţiale2019 / MAE: Aproximativ 90.000 de cetăţeni români au votat în diaspora

Aproximativ 90.000 de cetăţeni români au votat, până sâmbătă la ora 10,00, în secţiile de votare deschise în afara graniţelor, informează Ministerul Afacerilor Externe.

"Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României continuă sâmbătă. La ora 10,00 (ora României) erau deja deschise 776 de secţii de votare, până la această oră un total de 88.044 de cetăţeni români exercitându-şi dreptul de vot", a precizat MAE, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, a doua zi de vot este în desfăşurare la secţiile din Europa, Asia, Africa şi Australia.

"Votul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate a început vineri, iar cetăţenii români din străinătate pot în continuare să îşi exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi şi mâine, în intervalul 7,00 – 21,00", a menţionat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot pe durata ambelor zile pentru a evita eventuale aglomerări în cursul zilei de duminică. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Citiţi şi:

 

#Prezidenţiale2019: Prezenţa la vot a românilor din diaspora la alegerile prezidenţiale (1992-2014)

 

#Prezidenţiale2019: Prezenţa la vot pe ore în străinătate la primul tur al prezidenţialelor din 2014

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie