PSD: Guvernul va aloca în total 1,3 miliarde euro pentru plata alocaţiilor pentru copii în acest an

Guvernul va aloca în total 1,3 miliarde euro pentru plata alocaţiilor pentru copii anul acesta, a anunţat luni Partidul Social Democrat.

"Începând de azi, 3,6 milioane de copii din România au alocaţiile mărite! Pentru cei cu vârsta până la doi ani sau cei cu dizabilităţi alocaţia va creşte de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalţi copii de la 84 lei/lună la 150 lei/lună. Pentru acest an, Guvernul va aloca în total 1,3 miliarde euro pentru plata alocaţiilor. Această majorare a fost posibilă datorită parlamentarilor PSD care au iniţiat şi au susţinut amendamentul de majorare a alocaţiilor şi de modificare a legii plafoanelor bugetare. În contrast, demersul demagogic al PNL propunea ca pentru majorarea alocaţiilor să fie luaţi bani de la fondul de pensii, ceea ce era ilegal şi neconstituţional", se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii amintesc că majorarea alocaţiilor ar fi fost posibilă din luna martie. "Copiii ar fi primit aceste majorări încă de luna trecută, dacă Iohannis nu ar fi fost primul preşedinte din istoria României care a blocat bugetul propriei ţări", susţine PSD. AGERPRES/(AS-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie