Raluca Turcan: Opoziţia va propune, luni, o persoană pentru conducerea Autorităţii Electorale Permanente

Opoziţia va propune, luni, o persoană pentru conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP), nefiind de acord cu nominalizarea făcută de PSD, respectiv Mircea Drăghici, a anunţat prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan.

"Am identificat o persoană, care întruneşte susţinerea tuturor partidelor parlamentare de Opoziţie şi, în cursul zilei de luni, vom face o propunere comună din partea partidelor de Opoziţie, alternativă la propunerea PSD de a numi o persoană cu grave suspiciuni de corupţie, în fruntea instituţiei care gestionează funcţionarea partidelor politice şi buna desfăşurare a alegerilor", a declarat Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Ralucăi Turcan, PNL solicită PSD retragerea propunerii lui Mircea Drăghici de la conducerea AEP.

"PNL solicită PSD retragerea propunerii lui Mircea Drăghici de la conducerea AEP. Această propunere reprezintă furt cu premeditare! PSD urmăreşte să fure alegerile! PSD urmăreşte să deturneze banii acestei instituţii! Dragnea şi PSD au majorat, în ultimii doi ani, de aproape 20 ori bugetul AEP. Aproape jumătate din aceşti bani merg la PSD prin finanţarea partidelor politice", a arătat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a spus că viitorul preşedinte al AEP "trebuie să asigure cheltuirea banilor publici în mod transparent şi legal; accesul tuturor competitorilor politici la informaţii şi la spaţii de comunicare; egalitate de tratament pentru toate partidele politice; lege aplicată corect tuturor partidelor politice".

Raluca Turcan a atras atenţia că "există pericolul să nu mai putem avea încredere în rezultatul alegerilor pentru că Liviu Dragnea îşi pune un apropiat suspectat de corupţie să le gestioneze şi controleze. (…) De aici până la falsificarea rezultatelor alegerilor este doar un pas foarte mic".

Daniel Barbu şi-a înaintat, vinerea trecută, demisia de la şefia AEP, din motive personale.

Miercuri, deputatul PSD Mircea Drăghici, trezorier al partidului, a declarat că îşi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al AEP şi depinde de Parlament dacă va fi validat, menţionând că i se pare normal să ocupe această funcţie cât timp nu va mai fi om politic.

Parlamentul se va reuni în şedinţă comună miercurea viitoare pentru numirea noului şef al AEP. AGERPRES/(A, AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie