#Romania2019.eu/ Dăncilă: Au fost obţinute cu PE încă două acorduri provizorii pe dosarele pe care le gestionăm

Preşedinţia României la Consiliul UE a obţinut încă două acorduri provizorii cu Parlamentul European pe dosarele pe care le gestionează, şi anume referitor la standardele de dioxid de carbon pentru vehiculele grele şi cooperarea dintre ofiţerii de legătură trimişi în ţări terţe de statele membre, pentru gestionarea imigraţiei, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă.

"Ieri au fost obţinute cu Parlamentul European încă două acorduri provizorii pe două dosare pe care le gestionăm. Este vorba despre standardele de dioxid de carbon pentru vehiculele grele şi cooperarea dintre ofiţerii de legătură trimişi în ţări terţe de statele membre, pentru gestionarea imigraţiei. Tot ieri, ministrul Teodor Meleşcanu a participat la lucrările Consiliului Afaceri Externe, iar ministrul Niculae Bădălău a prezidat lucrările Consiliului Competitivitate, în cadrul căruia au fost discutate principalele evoluţii din perspectiva pieţei unice", a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei Executivului.

Totodată, premierul a precizat că marţi are loc Consiliul Afaceri Generale, prezidat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, în cadrul căruia sunt dezbătute orientările cu privire la Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2021 – 2027.

Potrivit premierului, marţi seară, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va participa la dialogul pe tema pachetului de coeziune 2021 – 2027. ''Am încredere că vom continua să oferim soluţii şi să obţinem rezultatele aşteptate în cadrul acestor reuniuni, dar şi în cadrul întâlnirilor de lucru viitoare", a adăugat Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie