#Romania2019.eu / George Ciamba: Viziunea pe care o proiectăm pentru viitor este în jurul coeziunii europene

Viziunea pe care România o proiectează în calitate de ţară care deţine Preşedinţia Consiliului UE este aceea a coeziunii europene, aceasta fiind una dintre ideile cheie ale acestui mandat, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.

Potrivit acestuia, un obiectiv cheie este negocierea viitorului cadru financiar pe perioada 2021 – 2027.

"În această etapă importantă credem că UE are nevoie mai mult decât niciodată de mai multă unitate şi coeziune. Avem convingerea că viziunea pe care o proiectăm pentru viitor trebuie proiectată în jurul coeziunii. De aceea, Preşedinţia României are ca idee cheie coeziunea ca valoare politică, care asigură unitatea ţărilor membre – un mesaj foarte important pe care trebuie să-l dăm în momentul în care UE este supusă unor schimbări (…). În acelaşi timp, coeziunea are o dimensiune economică, legată direct de convergenţă. (…) Să nu uităm că România a performat foarte bine în Uniunea Europeană", a declarat Ciamba la Palatul Victoria.

El a amintit că cei patru piloni ai mandatului ţării noastre sunt "Europa convergenţei", "Europa siguranţei", "Europa – actor regional", precum şi "Europa valorilor comune". AGERPRES/(AS – autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie