#Romania2019.eu/Juncker: Dacă prezidezi Uniunea Europeană, trebuie să pui între paranteze propriile opinii

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene presupune ca opiniile ce privesc politica internă să fie puse "între paranteze", a afirmat, vineri, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a mărturisit că are încredere în premierul român în această chestiune.

"Am revenit în România (…) pentru a le spune autorităţilor române să încheie litigiile interne din România. Dacă prezidezi Uniunea Europeană, trebuie să pui între paranteze propriile opinii, problemele de politică internă şi am auzit-o pe doamna premier confirmându-mi că dorinţa sa este puternică de a nu arunca o umbră pe preşedinţia română, exportând în Europa problemele interne care ar putea exista", a evidenţiat înaltul oficial european.

El a vorbit despre încrederea sa în şefa Executivului de la Bucureşti.

"Am încredere în abilitatea sa de a conduce cu succes lucrările Consiliului, ştiu că are un profund ataşament faţă de ideea europeană", a punctat Juncker.

Acesta i s-a adresat direct prim-ministrului român. "Am încredere completă în tine, Viorica, de a face tot ce este necesar pentru ca această primă preşedinţie română să avanseze", a spus el.

Juncker a susţinut o conferinţă de presă comună cu premierul României, cuprinsă în programul său la Bucureşti, cu ocazia inaugurării preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. AGERPRES/(A – autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie