#Romania2019.ro/ Leş: Discuţiile de la Bucureşti au generat un schimb pozitiv de opinii legate de problematicile actuale pe securitate

Discuţiile purtate de miniştrii Apărării din cele 28 de state UE la reuniunea informală de la Bucureşti au fost fructuoase, generând un schimb pozitiv de opinii legate de problematicile actuale din domeniul securităţii, precum şi referitoare la viitorul apărării europene, a declarat joi ministrul Apărării, Gabriel Leş.

"Discuţiile purtate de miniştrii Apărării din cele 28 de state pe timpul celor două zile au fost fructuoase, generând un schimb pozitiv de opinii legate de problematicile actuale din domeniul securităţii, precum şi referitoare la viitorul apărării europene. Evoluţiile recente din spaţiul regional şi internaţional ne îndeamnă să acordăm o atenţie deosebită acestor dimensiuni. Reuniunea de la Bucureşti s-a desfăşurat într-un moment de o relevanţă aparte, în care evaluăm realizările ultimilor doi ani şi jumătate de când UE a făcut un pas important pe drumul consolidării rolului său în domeniul securităţii şi apărării. În viziunea mea, discuţiile purtate în cele două zile au adus un impuls tuturor acestor eforturi", a afirmat Leş, la conferinţa de presă de la finalul reuniunii.

Acesta a subliniat că miniştrii Apărării au analizat "impactul tendinţelor din domeniul inovării tehnologice asupra forţelor armate şi modul în care instrumentele UE pot contribui la soluţionarea provocărilor pe care acestea le implică".

Gabriel Leş a menţionat că discuţiile de la Bucureşti au reliefat, de asemenea, nevoia de a consolida cooperarea dintre UE, NATO şi ONU. AGERPRES/(A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie