Sibiu: Un leopard de Amur şi doi lupi albi au fost aduşi din străinătate la Zoo

Un leopard de Amur şi doi lupi albi au fost aduşi la Grădina Zoologică din Sibiu, care adăposteşte în total 259 de animale din peste 60 de specii, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

 

 

"Zoo Sibiu are de astăzi trei noi locuitori: un leopard de Amur şi doi lupi albi, toate cele trei fiind primite ca donaţie. Leopardul de Amur este un mascul de opt ani şi a sosit la Sibiu din Rotterdam, Olanda. Este clasat ca specie în pericol de extincţie, dar cu ajutorul EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), în care Zoo Sibiu este membru, şi cu acordul European Endangered Species Programmes, acest exemplar şi-a găsit casa în grădina noastră zoologică. Zoo Sibiu a fost acceptat să intre în acest program de cercetare şi conservare a speciei datorită colaborării bune cu EAZA", se arată în comunicatul Primăriei Municipiului Sibiu.

 

Potrivit sursei citate, cei doi lupi albi, femele cu o vârstă de aproximativ doi ani, au ajuns la Zoo Sibiu din Brno, Cehia. În Grădina Zoologică Sibiu era adăpostit deja un exemplar mascul din această specie.

 

Cele trei animale au fost eliberate din carantina de siguranţă miercuri şi şi-au ocupat locul în adăposturi, fiind gata să primească vizitatori. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu, editor: Antonia Niţă)

 

Sursa foto: Sibiu – Pagina oficiala a orașului / Facebook

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie