Ştirbu (PNL): Cu banii alocaţi pentru drumul expres Craiova-Piteşti nu se pot face nici măsurătorile cadastrale

Deputatul PNL Gigel Ştirbu susţine că lucrările pentru realizarea drumului expres Craiova-Piteşti nu vor începe în acest an pentru că suma alocată de Guvern, conform legii bugetului, este de 151.000 lei, iar dacă s-ar apela la credite de angajament, ar creşte deficitul bugetar.

"În legea bugetului a fost alocată, pentru o investiţie extrem de necesară, respectiv drumul expres Craiova-Piteşti, suma de 151.000 lei. Bani cu care, probabil, nici măsurătorile cadastrale nu se pot face pentru această investiţie. Nu mai vorbesc de sume necesare pentru terenurile care trebuie expropriate. Totodată, în bugetul naţional au fost alocaţi (…) trei miliarde credite de angajament. Ce înseamnă asta? Că, de acum înainte, după ce bugetul va fi promulgat, Ministerul Transporturilor, care se ocupă de această investiţie, ar trebui să se împrumute. Dar, ca să se împrumute, ar trebui să aibă acceptul Guvernului, iar Guvernul, dacă îi dă acest accept, trebuie să înţeleagă că iese din deficit, ceea ce, pe scurt, înseamnă că nu vom vedea nici în acest an măcar o cupă de excavator băgată în pământul judeţului Olt pentru această investiţie", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Gigel Ştirbu.

Deputatul liberal de Olt a susţinut că bugetul pentru anul 2019 "a fost creionat pe bani falşi", este un buget "umflat", "artificial".

"Nu există încasări la buget care să acopere actuala structură bugetară votată în Parlament. Bugetul actual sacrifică investiţiile. Fiind an electoral, probabil că vom vedea foarte multe pomeni electorale în sfera socială", a adăugat Gigel Ştirbu. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Diana Dumitru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres

Publicat în Fără categorie